Kryddersild med Cremefraiche

en opskrift fra www.rogilds.dk

Denne sild mangler aldrig på mit frokostbord. Alle, der kan lide kryddersild, elsker den, og der er altid spist helt op.

Ingredienser:

100 ml kryddersild eller 4 kryddersildefileter (1dl)
200 ml eddike (2dl)
50 ml olie (½dl)
3-4 spsk sukker
1 finthakket løg
peber
Dressing
1 bæger cremefraiche
2 spsk vineddike
salt, peber
½ rød peber
2 spsk purløg
2 spsk dild

Fremgangsmåde:

Hvis du selv vil lave kryddersildene, købes fileterne og udvandes kun lidt, inden de kommes i en lage af de første 5 ingredienser og stilles koldt i ca 1 døgn, før du kan tilberede dem på forskellig vis.

Pisk olien i eddiken og rør sukker og peber i. Skær fileterne i passende skrå stykker og læg dem i en skål. Hæld marinaden over. Stilles koldt 1 døgn. Nu tages fileterne op og arrangeres i et aflangt fladt fad langs begge sider. I midten hældes cremefraichen, der er rørt sammen med vineddike, forårsløg og peberfrugt. Gem halvdelen af forårsløg og peberfrugt til pynt. Drys rigeligt med dild over.

Serveres med rugbrød.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved