en opskrift fra www.rogilds.dk
Gule ærter spises i Danmark ved vintertide. Det er ikke så mange mere, der laver den fra bunden, men mange familier har stadig traditionen med at mødes omkring en god varm og lækker gang Gule ærter.
Ingredienser:
½ kg gule ærter
|
½ kg medisterpølse
|
1 kg letsaltet flæsk evt. 1 stk bacon
|
2 + 1 liter vand
|
125 gram små løg
|
375 gram gulerødder
|
½ selleri
|
1 persillerod
|
1 suppevisk
|
2 timiankviste
|
Fremgangsmåde:
Flæsket koges i 1 liter vand med urter, suppevisk (f.eks. et kaffefilter med 1 laurbærblad og, porrertop, 10 peberkorn, timian, merian) + et par kviste timian i ca. 1½ time.
Ærterne bringes i kog i de 2 liter vand. Lad det småkoge i 3/4 - 1 time, hvorefter de piskes ud med et piskeris eller blendes. Ærterne spædes med suppe fra flæsket, urterne skæres i skiver og gives et opkog i suppen sammen med løgene, hvorefter den smages til.
Serveres med flæsket og den kogte medisterpølse, rugbrød og sennep samt evt. kartofler. Gule ærter tilsmages evt. med eddike.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved