en opskrift fra www.rogilds.dk
Der er ikke noget så dejligt som en rigtig gammeldags oksekødsuppe med melboller og kødboller i. Det både varmer og smager godt.
I mit barndomshjem fik vi kogte ristoppe til, kolde, pyntet med kogte gulerodsstykker.
Ingredienser:
2½ kg oksebryst, tværreb eller bov
|
3½ l vand
|
10-12 hele peberkorn
|
4-5 gulerødder
|
½ selleri
|
1 pastinak
|
2 persillerødder
|
3 porrer
|
melboller
|
kødboller
|
Fremgangsmåde:
Kom kødet i en stor suppegryde sammen med vandet, der skal dækker kødet, og bring det langsomt i kog. Skræl gulerødder, selleri, pastinak og persillerod. Skum alle urenheder af suppen og tilsæt salt, peberkorn samt grønsagerne undtagen porrerne. Lad det hele koge ved svag varme i 2½ time.
Tag grønsagerne op efter ca ½ time, eller når de er møre. Tag kødet op, når det er færdigt og hold det varmt. Skær de kogte grønsager i terninger . Skær porrerne i ringe og lad dem koge et par minutter i suppen. Kom resten af grønsager, melboller og kødboller i suppen og server den rygende varmt, helst i opvarmede tallerkner
Server oksekødet med kogte kartofler og med flødepeberrodssauce.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved