en opskrift fra www.rogilds.dk
Når kartoflerne blive gamle og melede, er det en god måde at anvende dem på. Baconet giver retten en dejlig røget smag. God appetit.
Ingredienser:
150 g baconskiver eller tern
|
6-8 kartofler
|
1-2 løg
|
2 æg
|
1 spsk mel
|
100 ml fløde (1dl)
|
smør til stegning
|
Fremgangsmåde:
Skær baconet i terninger og rist dem sprøde i ganske lidt smør på en stor pande. Læg baconterningerne på køkkenrullepapir og hæld det meste af fedtet væk. Skræl kartoflerne, riv dem groft og bland dem med hakket løg, salt, peber og æg, pisket sammen med fløde. Rør kartoffeldejen sammen og vend baconet i. Læg 4 store skefulde dej på panden og bred dem ud med en ske til 4 pandekager. God varme på panden. Vend pandekagerne, når de er brune i kanten.
Serveres med ovnstegte tomater og salat af hytteost, rørt op med salt, peber og citronsaft og persille.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved