en opskrift fra www.rogilds.dk
I sønderjylland spiser man til nytår grønlangkål med hamburgryg, flæsk og kålpølser. Her er opskriften på, hvordan man laver pølserne.
Ingredienser:
1 kilo magert finthakket oksekød
|
1 kilo magert hakket svinekød (hakkes 1 gang)
|
2 kilo finthakket flæskekød
|
80 gr salt
|
15 gram peber
|
10 gram muskatnød
|
5 gram paprika
|
Fremgangsmåde:
De 3 slags fars æltes godt sammen med krydderierne. Stoppes gennem pølsehornet på kødhakke-maskinen i godt rensede svinetarme, der drejes i pæne størrelser a ca. 10-15 cm. Lad pølserne hænge sammen i en lang kæde, som hænges til tørre i 2-3 dage i et køligt rum.
Pølserne koges derefter i 20 minutter ved en vandtemp. på 78 grader. De må ikke koge, så revner skindet. Serveres til grønlangkål med en god sennep.
Du kan bruge andre krydderier, som gør pølserne stærkere. Pølserne kan evt. Ryges.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved