en opskrift fra www.rogilds.dk
Dette er en virkelig lækker og spændende sydafrikansk specialitet. Den indeholder megen frugt og minder om de spændende smagsindtryk, man kan opleve i dette smukke land. Sevér retten med safran ris og hør englene synge. Selvom denne ret kan laves hele året, så vil den, som så mange andre sydafrikanske retter, lyse op på en mørk vinterdag.
Ingredienser:
6 tørrede abrikoser
|
6 tørrede æbleringe
|
75 g rosiner
|
appelsinjuice
|
2 store løg i skiver
|
2 dl kogende vand
|
2 spsk. vindruekerneolie
|
1½ tsk. karry
|
1 tsk. gurkemeje
|
1 kg hakket okse
|
1½ dl rasp
|
½ dl rødvinseddike
|
salt og peber
|
2 æg
|
1¼ dl mælk
|
Fremgangsmåde:
Sæt abrikoser, æbleringe og rosiner i blød i appelsinjuice eller vand (mere end 20 minutter). Hæld væsken fra frugten. Skær abrikoserne i kvarte og hak æbleringene groft. Forvarm ovnen på 180°C. Smør et 2 liters ovenfast fad.
Kog løgene i det kogende vand, indtil de er bløde. Tilsæt vindruekerneolien og sautér løgene let. Tilsæt karry og gurkemeje og lad det sautére i yderligere et par minutter. Tilsæt det hakkede okse, rasp, vineddike, salt, peber og den opblødt frugt og bland ingredienserne forsigtigt sammen. Lad blandingen komme langsomt i kog.
Hæld blandingen i det ovnfaste fad. Pisk æg og mælk sammen og hæld det forsigtigt oven i fadet, så æggemassen lægger sig oven på kødblandingen. Sæt fadet i ovnen på den miderste rille i ca. 45 minutter, indtil æggemassen er blød, men stivnet. Sevér lige fra ovnen med ris til.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved