Kartoffelgratin

Udskriv opskrift

Kartofler er blevet spist som mest almindelige tilbehør i mange år, men i de senere år er pastaen og risen kommet med på banen. Denne gratin smager godt til frikadeller, skinke, medisterpølse o.a.

Ingredienser:

½ l mælk
3 æg
½ kg kartofler
150 g ost
1 fed hvidløg
50 g smør
salt
peber
reven muskatnød

Fremgangsmåde:

Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og tør dem i et rent viskestykke. Læg dem i en skål. Krydr dem med salt, peber og revet muskatnød. Lun mælken, bland den med de piskede æg og hæld dem over kartoflerne sammen med halvdelen af den revne ost.

Gnid et ovnfast fad med hvidløg og smør. Fordel kartoffelblandingen heri, drys resten af osten over og læg små smørklatter på. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader (392F) i ca 1 time. Smager fint til kylling eller skinke.

Denne opskrift er blevet vist 5.797 gange