Macaroni og Ost

Udskriv opskrift

Billede af Macaroni og Ost fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en klassisk varm og lækker engelsk comfort food, "Macaroni and Cheese". Retten er siden blevet eksporteret til USA og er også her blevet inbegrebet af barndom, tryghed og hjemmehygge.

Ingredienser:

500 g macaroni
3 spsk. smør
3 spsk. mel
1½ spsk. dijon sennep
7 dl mælk
1 løg, skåret i fine tern
1 laurbærblad
½ tsk. paprika
1 stort æg
350 g revet ost (gerne med lidt smag)
1 tsk. salt
friskkværnet peber

gratinering:
3 tsk. smør
2½ dl rasp

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°C. Bræk macaronien i mindre stykker, og kog efter instruktionen på pakken til den er "al dente". Smelt smørret i en gryde, rør melet i. Lad det bage af under omrøring i ca. 2 minutter, og derefter pisk mælken i lidt efter lidt. Tilsæt sennep, løg, lauerbærblad og paprika. Lad det simre ved meget svag varme i ca. 10 minutter, derefter fjernes laurbærbladet igen. Pisk ægget i, pas på det ikke bliver til røræg. Rør ¾ af osten i, og smag til med salt og peber.

Vend macaronien i saucen og hæld op i et ildfast fad, og hæld resten af osten over. Smelt smørret i en gryde og bland raspen i. Hæld raspen over macaronien og bag i ovnen i 30 minutter indtil den bobler livligt. Tag fadet ud af ovnen og lad den hvile 5 minutter før den serveres.

Denne opskrift er blevet vist 6.433 gange