Vanilleis

Udskriv opskrift

Billede af Vanilleis fra Verdens Lækreste Opskrifter

En flødeis med vanille. Man kan også tilsætte nødder, chokolade eller nougat. Serveres alene, eller overhældt med lækker chokoladesauce, eller prøv at lave en bananasplit.

Ingredienser:

4 stk. pasteuriserede æggeblommer
4 - 5 spsk flormelis eller hvidt sukker
½ stang vanille
½ liter piskefløde

Fremgangsmåde:

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vanillekornene til en luftig æggesnaps – så hvid som muligt – helst med en el-pisker. Pisk fløden. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Hæld cremen i en kageform. Dæk med tættilsluttende alufolie eller låg. Sæt cremen i fryseren. Fryses på 2- 3 timer. Eller hæld massen i en ismaskine og følg fabrikantens instruktioner.

Skyld formen under kold vand. Løs isen langs kanten. Vend den ud på et fad. Skær den evt. i skiver. Serveres med friske eller frosne bær

Denne opskrift er blevet vist 65.957 gange