Kartoffelgratin

Udskriv opskrift

Kartofler er blevet spist som mest almindelige tilbehør i mange år, men i de senere år er pastaen og risen kommet med på banen. Denne gratin smager godt til frikadeller, skinke, medisterpølse o.a.

Ingredienser:

½ l mælk
3 æg
½ kg kartofler
150 g ost
1 fed hvidløg
50 g smør
salt
peber
reven muskatnød

Fremgangsmåde:

Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og tør dem i et rent viskestykke. Læg dem i en skål. Krydr dem med salt, peber og revet muskatnød. Lun mælken, bland den med de piskede æg og hæld dem over kartoflerne sammen med halvdelen af den revne ost.

Gnid et ovnfast fad med hvidløg og smør. Fordel kartoffelblandingen heri, drys resten af osten over og læg små smørklatter på. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader (392F) i ca 1 time. Smager fint til kylling eller skinke.

Denne opskrift er blevet vist 5.449 gange

     
     
Bagemaskine
Brød
Dessert
Drikke
Forret
Frokost
Hovedret
Ismaskine
Kage
Morgenmad
Pølser
Påske
Rotisserie
Salat
Smørrebrød
Suppe
Syltning
Tilbehør
Vegetar
Mest udskrevede
Kylling i Stegeso
Fars Leverpostej
Friskbagte Flutes
Vanilleis
Porre Kartoffel Suppe
Kyllingespyd med Peanut
Hollandaise Sauce
Grunddressing
Forloren Hare
Hønsesalat
Karrysild
Bøf Tatar
Hjemmelavet Medisterpøl
Mørbrad Stegt Som Vildt
Dyreragout
Frikadeller
Syltede Blommer
Syltede Asier
Gløggekstrakt
Tilmeld nyhedsbrev
Lækkert lige nu
Bagte Ricottaer
Bøf Bourguignon
Chipotle Kyllingesuppe
Citronkylling
Den perfekte Tomatsauce
Ellas Konfirmationslaks
Fars Burger
Mulligatawnysuppe
Pølse Frittata
Rød Karrysuppe
Nyeste opskrifter
Brugtmalts Banankage
Arizonapølse
Spansk Tortilla
Bagekartoffelsuppe
Sennep
Mexicansk Chorizo
Hvidløgspølse
Bratwurst
Ginger Ale
Spansk Ris
Mest viste
Kylling i Stegeso
Friskbagte Flutes
Fars Leverpostej
Vanilleis
Kyllingespyd med Peanut
Hollandaise Sauce
Porre Kartoffel Suppe
Kartoffelmos
Hønsesalat
Forloren Hare
Hjemmelavet Medisterpøl

On-line: 4

Verdens Lækreste Opskrifter
Copyright 2009-2014 Rogilds, all rights reserved