Kylling i Stegeso

Udskriv opskrift

Kylling i Stegeso En stegeso bliver bedre og bedre med alderen. Min er efterhånden 30 år gammel og har lavet et utal af lækre middage. Jeg har lovet en af mine trofaste læsere at sætte nogle retter på der bruger en stegeso. Så her er en nem klassiker der udnytter alt det stegesoen er god til.

Ingredienser:

1 hel kylling
6 kartofler
4 gulerødder
2 mellemstore løg
6 fed hvidløg
4 spsk. hakket rosmarin
2 spsk. smør
1 dl hvidvin
olivenolie
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad stegesoen stå i blød i en 15 minutters tid. Rens kyllingen, skær ekstra skin og fedt fra, og drys indersiden med salt og peber. Hvis man har energien bliver kyllingen ekstra saftig og lækker hvis man presser lidt hvidløgssmør ind under skindet på brystet.

Læg kyllingen i bunden af den gennemvædede stegeso. Stænk olivenolien over kyllingen og drys med salt, peber, rosemaring og presset hvidløg. Skær alle grønsagerne ud i 2½-3 cm stykker, og bred ud over retten. Drys grønsagerne med salt, peber, rosmarin og presset hvidløg. Tilsæt smørret og 1 dl vin og læg låget på. Placér stegesoen i en kold ovn, tænd ovnen på 200°C og lad retten stege i 1½ time.

Tage grønsagerne op og holde dem varme. Hæld væsken over i en skål. Sæt stegesoen tilbage i ovnen uden låg, og lad kyllingen brune i en 10 minutters tid. Imens brug saften fra kyllingen til at lave en sauce.

Servér kylling, grønsager og sauce sammen med et lækkert stykke brød, som for eksempel mit lækre surdejsbrød.

Denne opskrift er blevet vist 119.517 gange

     
     
Bagemaskine
Brød
Dessert
Drikke
Forret
Frokost
Hovedret
Ismaskine
Kage
Morgenmad
Pølser
Påske
Rotisserie
Salat
Smørrebrød
Suppe
Syltning
Tilbehør
Vegetar
Mest udskrevede
Kylling i Stegeso
Fars Leverpostej
Friskbagte Flutes
Vanilleis
Porre Kartoffel Suppe
Kyllingespyd med Peanut
Hollandaise Sauce
Grunddressing
Forloren Hare
Hønsesalat
Karrysild
Hjemmelavet Medisterpøl
Bøf Tatar
Mørbrad Stegt Som Vildt
Dyreragout
Frikadeller
Syltede Blommer
Syltede Asier
Gløggekstrakt
Tilmeld nyhedsbrev
Lækkert lige nu
Bagte Ricottaer
Bøf Bourguignon
Chipotle Kyllingesuppe
Citronkylling
Den perfekte Tomatsauce
Ellas Konfirmationslaks
Fars Burger
Mulligatawnysuppe
Pølse Frittata
Rød Karrysuppe
Nyeste opskrifter
Brugtmalts Banankage
Arizonapølse
Spansk Tortilla
Bagekartoffelsuppe
Sennep
Mexicansk Chorizo
Hvidløgspølse
Bratwurst
Ginger Ale
Spansk Ris
Mest viste
Kylling i Stegeso
Friskbagte Flutes
Fars Leverpostej
Vanilleis
Kyllingespyd med Peanut
Hollandaise Sauce
Porre Kartoffel Suppe
Kartoffelmos
Hønsesalat
Forloren Hare
Hjemmelavet Medisterpøl

On-line: 16

Verdens Lækreste Opskrifter
Copyright 2009-2014 Rogilds, all rights reserved