Blomkålssuppe m. Fløde

Udskriv opskrift

Blomkålssuppe m. Fløde Denne lækre, fyldige og cremede suppe serveres med et luksuriøst og delikat drys vilde svampe.

Ingredienser:

1 stort blomkål
1 stor kartoffel
1 mellemstort løg
25 g smør
4 spsk. olivenolie
1,2 l Kyllingbouillon
6 dl sødmælk
1½ dl piskefløde
250 g vilde svampe
klippet purløg

Fremgangsmåde:

Skær blomkålen i mindre buketter, brug ikke for meget af stokken. Skær den store kartoffel i tern, og hak løget fint.

Læg blomkål, kartoffel, løg, smør og halvdelen af olien i en stor gryde og varm langsomt op til det begynder at syde. Hold temperaturen ved middelvarme, læg låg på og lad det simre i ca. 10 minutter. Grønsagerne skal være bløde, men ikke brunede.

Hæld kyllingbouillon på og bring i kog. Derefter tilsættes mælken, og suppen bringes langsomt til kogepunktet. Smag til med salt, og lad suppen simre i ca. 15 minutter indtil grønsagerne er møre. Tilsæt halvdelen af fløden og kør suppen igennem med en stavblender indtil den er jævn og silkeagtig. Tilsæt resten af fløden og lad suppen stå og hvile et kvarters tid.

Imens skylles svampene, og tørres godt i et viskestykke, og skæres i ens skiver. Varm den resterende olie op i en pande. Når olien er rygende varm tilsættes svampene under konstant omrøring indtil de er brunede og lækre. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Varm suppen op til den er rygende varm. Øs suppen op i suppetallerkener og arrangér med et drys vilde svampe i midten af hver tallerken. Pynt med et klip purløg.

Denne opskrift er blevet vist 17.801 gange

     
     
Bagemaskine
Brød
Dessert
Drikke
Forret
Frokost
Hovedret
Ismaskine
Kage
Morgenmad
Pølser
Påske
Rotisserie
Salat
Smørrebrød
Suppe
Syltning
Tilbehør
Vegetar
Mest udskrevede
Kylling i Stegeso
Fars Leverpostej
Friskbagte Flutes
Vanilleis
Porre Kartoffel Suppe
Kyllingespyd med Peanut
Hollandaise Sauce
Grunddressing
Forloren Hare
Hønsesalat
Karrysild
Bøf Tatar
Hjemmelavet Medisterpøl
Mørbrad Stegt Som Vildt
Dyreragout
Frikadeller
Syltede Blommer
Syltede Asier
Gløggekstrakt
Tilmeld nyhedsbrev
Lækkert lige nu
Bagte Ricottaer
Bøf Bourguignon
Chipotle Kyllingesuppe
Citronkylling
Den perfekte Tomatsauce
Ellas Konfirmationslaks
Fars Burger
Mulligatawnysuppe
Pølse Frittata
Rød Karrysuppe
Nyeste opskrifter
Brugtmalts Banankage
Arizonapølse
Spansk Tortilla
Bagekartoffelsuppe
Sennep
Mexicansk Chorizo
Hvidløgspølse
Bratwurst
Ginger Ale
Spansk Ris
Mest viste
Kylling i Stegeso
Friskbagte Flutes
Fars Leverpostej
Vanilleis
Kyllingespyd med Peanut
Hollandaise Sauce
Porre Kartoffel Suppe
Kartoffelmos
Hønsesalat
Forloren Hare
Hjemmelavet Medisterpøl

On-line: 12

Verdens Lækreste Opskrifter
Copyright 2009-2014 Rogilds, all rights reserved